понеделник, 14 май 2012 г.

Изявление на Централното Ръководство на Българска Национално – Радикална Партия

Изявление на Централното Ръководство на Българска Национално – Радикална Партия Членове и активисти на БНРП, Централното Ръководство на Българска Национално – Радикална Партия с почуда научи, че на 12-ти май 2012 г. в София е бил проведен нелегитимен и противоуставен конгрес на партията, без самото Централно ръководство да е било уведомено за това. ЦР отговорно заявява, че тази сбирка, високопарно наречена “конгрес” е нелегитимна, незаконна и противоуставна, поради няколко причини:



1. Няма решение на Централното ръководство на Българска Национално – Радикална Партия за провеждане на конгрес на 12-ти май. Единственото решение, което ЦР е взимало в тази връзка е за провеждане на конгрес на БНРП на 2-ри юни, 2012 г. в град София. Това решение беше взето на 17 април 2012 г., на адреса на управление на партията на бул. Васил Левски 91 в присъствието на нотариус, което е върховна гаранция за легитимност и законосъобразност.

2. Проведения на 12-ти май “конгрес” е нелегитимен и поради факта, че представителността на него е с 1/3-та по – малка в сравнение с проведения последен редовен конгрес на партията. Само този факт е достатъчен, за да не бъдат приети решенията му от съда.


3. ЦР научи, че на този “конгрес” болшинството от делегатите всъщност не са членове на партията, което прави решенията му нелегитимни. Освен това се получи информация, че са съставяни протоколи с невярно съдържание, което е съставомерно деяние по смисъла на Наказателния Кодекс и представлява престъпление от общ характер.


4. По – голямата част от областните и общинските структури въобще не са присъствали, поради факта, че изобщо не са били уведомени за този “конгрес”. Това е грубо нарушение на Устава и Закона, което прави въпросният “конгрес” нелегитимен, а решенията му правно ирелевантни.


5. Липсва задължителното по закон и устав съобщение в централен ежедневник, най – малко един месец преди въпросното събитие, което само по себе си прави този “конгрес” незаконосъобразен и противоуставен.


6. По – голямата част от хората избрани в ръководните органи на БНРП от този “конгрес” са бивши членове на партията – напуснали или изключени, за което ЦР има необходимите доказателства, поради простия факт, че притежава цялата партийна архива, където се намират заявленията им за членство, върху които с подпис на председателя и официалния партиен печат е поставена резолюция за изключване или уважаване на молбата им за напускане.
На база всички тези факти, ЦР на БНРП заявява, че единствения легитимен конгрес на партията е насрочен за 2-ри юни 2012 г. в град София – Международен център “Тривия”, за което всички регионални структури са уведомени по официален ред, а участие в него до този момент са заявили над 100 делегати от цялата страна.


13.05.2012 г. ЦР на БНРП

Няма коментари:

Публикуване на коментар