вторник, 19 юни 2012 г.

Това, което се случва напоследък е едно голямо безумие

Нека проследим по хронологичен ред по-важните неща, които се случиха през изминалия месец в партията и извън нея...
01.06.2012 - От 00:00 на първи юни (ден на детето) влезе в сила законът за забрана за тютюнопушенето на обществени места. аз като непушач ще си кажа позицията. Според мен няма никакъв смисъл от тази забрана, тъй като няколко години преди това имаше наложен закон във всички заведения за хранене, барове и т.н. да се въведат зали за пушачи и непушачи. Защо собствениците на тези заведения са хвърлили огромна сума пари за ремонт, така че да има зали за пушачи и непушачи. Явно на вятъра... 

От първи юни тази година се очаква спад на оборота на повечето заведения, в които по принцип се пуши. Защо е този закон? Защото в чужбина е така... Има страшно много неща, които трябва да се променят в България, та докато се стигне за тази безсмислена забрана за тютюнопушене. Аз лично не понасям цигарите, както и това да се пуши около мен. Но се поставям на мястото на всеки един, било то пушач, било то собственик на заведение и пр. Но всяко нещо си има и положителна страна - пушачите да се опитат да се откажат от вредния навик, те самите си знаят, че трябва да го направят, иначе - глоба.. Както и бели дробове, които ще стане черни, но това е друга тема вече. Идеята беше, че разделянето за зали пушачи/непушачи е било безсмислено, тъй като не се е предвиждало тогава, че днес ще се наложи категорична забрана за пушене НАВСЯКЪДЕ... И разбира се, още от 00:00 на този ден се пръкнаха проверяващи, за да следят кой пуши и кой не и кого да глобят, за да вземат пари... Стига по темата.
02.06.2012 - На първо място да вметна, че 2-ри юни е ден за честване и ден за почит на загиналите борци за свобода за Отечеството, както и великият български революционер Христо Ботьов Петков. В 12:00 завиха сирените. Аз точно тогава бях на Централна ЖП гара - София. Излязох навън, свалих шапка, застанах мирно и помълчах за минута... Какво им костваше, не мога да разбера, на всички останали хора да помълчат ЕДНА ЕДИНСТВЕНА МИНУТА за делото на на Христо Ботев и хилядите жертви, за героичната им смърт за Родината... Какво им пречеше? Щеше да им прекъсне "важния" разговор по телефона с приятелки, щеше да им прекъсне лафчето с кафенце и цигарка в ръка и пр.??? Какво щеше да им коства? НИЩО!!! Аз съм горда от от това, което направих, нищо че това е най-малкото, което мога да сторя, въпреки множеството странни и учудени погледи върху мен как мога да стоя на едно място със свалена шапка... Жалка картинка беше това, което видях тогава (както и всяка година). Смеещи се хора, вървящи по улица, които не подозират за какво са тези сирени... Не знам как е било в другите градове по това време... Докато пиша тези редове се просълзявам от всичко, което става. От това, че хората не ценят миналото си и българската история. Не ценят нищо. Поклон пред героите, нека ги помним и никога не ги забравяме, нека винаги живеят в нашите сърца, нека не забравяме делото им, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
По-късно през деня се проведе легитимният Конгрес на Българска национално-радикална партия, на който присъстваха 90% от областните и общинските председатели на всички областни и общински дружества на БНРП, както и членове-активисти. Категорично Симеон Костадинов гласува доверието на мнозинството и окончателно ще бъде новият председател и съответно Лидер на Българска национално-радикална партия. Надяваме се, че младият Костадинов ще поеме този огромен радикален товар и ще се справи с бъдещите си задължения. Ние, като членове на БНРП ще му помагаме по всеки един въпрос, ако има нужда.
Назначи се нов секретариат, както и се осъществи промяна в Централното ръководство. Областният председател на БНРП Габрово д-р Стефан Тауков е изключен. За по-подробна информация относно новите лица, информация за тях, както и контакти, ще чакаме новини от ЦР.
03.06.2012 - Медиите гръмнаха по повод изнасиленото 10-годишно момиченце от 47-годишния ИСМАИЛ ЮСУФОВ!!! Това се случило в къща на центъра на кв. Аспарухово във Варна на 2 метра от гимназия "Любен Каравелов" и на петдесетина метра от ПОЛИЦИЯТА.. Знае се, че преди това са живеели турско семейство, които са се изселили и след тях са се настанили цигани. Изводите ги оставям на вас...
04.06.2012 - По БНТ в 21:00 се излъчи репортаж относно ПЛАНА РАН-ЪТ! За незапознатите само ще вметна, че този коварен план на американците Ричард Ран и Роналд Ът в момента е в действие и ще бъде в действие докато не изпълни всички точки от този план, а те са пагубни за българската икономика и предвиждат огромен спад в българското население. В плана участват 26 известни на политиката БЪЛГАРИ, които са си продали душите за незнайно каква сума на американските помиари. За повече информация незапознатите може да се поинтересуват по един или друг начин... Хубаво е, че все повече и повече се разчува за този план и все повече хора узнават за него.
05.06.2012 - Обявиха жълт код в 15 области от страната...
"Ентусиасти" асфалтират пътя за Богданов Дол - Ярджиловци независимо от гръмотевичната буря и обилния дъжд. Ясно е, че по време на дъжд е абсолютно безсмислено да се извършва подобен ремонт, тъй като след "ремонта" и помен няма да има от асфалта. Да му мисли прехваленият Бойко...
Искат публично извинение на министър Лиляна Павлова заради заденото от нея с насмешка изявление по повод земетресението в Перник. Както е известно, на 22-ри май земетресение с магнитут 5.8 по скалата на Рихтер разтърси Перник, София и околните села. Изказването от нейна страна е: "Донякъде природата чрез това земетресение свърши работата на строителния контрол по разрушаване на незаконните постройки."
06.06.2012 Емиграцията и смъртността на българите води до намаляването на населението в страната със 70-80 хиляди души. Това означава, че на всеки час народът ни се топи с по 6 души. Това заяви проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.
Той посочи данни от сайта на ЦРУ, които твърдят, че населението в България през май 2012 г. е 7 037 935 души. Данните на НСИ за същия период обаче се различават. Според статистическия институт в страната ни живеят 7 380 000 души. Петър Иванов не се съгласи и с данните, че циганите у нас са намалели. От НСИ твърдят, че малцинството е намаляло с 14% през последните 10 години, а при националното преброяване на населението от миналата година са записани 380 хил. души, определили се като цигани. За да подкрепи думите си, той представи изследване, според което 34,4% от запитаните жени от ромски произход са отговорили, че имат 4 и повече деца. При българките процентът е само 1,7.
07.06.2012 - Влезе в сила присъдата на циганина Кирил Рашков за показване на среден пръст. Присъдата е за година и половина, както и обществено порицание. Разследва се още за укриване на данъци, както и заговор за подготовка на ТРИ УБИЙСТВА!!!
Гръцкият депутат неонацист Илиас Казидиарис от крайно-дясната партия "Златна Зора" налетя в ефир на 2 депутатки от лявата партия "СИРИЗА"...
08.06.2012 - ЗАПОЧНА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ! Церемонията по откриването се проведе във Варшава, Полша в 18:40, след това в 19:00 мачът започна с отборите на Полша и Гърция...
Българският национален отбор по волейбол записа победа срещу Пакистан с 3:0 в първият кръг за Олимпийските квалификации. Мачът се проведе в "Арена Армеец", София.
09.06.2012 - БЪЛГАРИЯ победи Франция във волейболен мач с резултат 3:1 отново на "Арена Армеец" и е на крачка от Лондон 2012!!!
Уейн Руни е потресен от посещението си в Аушвиц...Поредният вярващ в невинността на "горките" убити евреи...
Подписка в защита на Морската градина във Варна!
В Деня на Парковете под наслов "Заедно да запазим Морската си градина от движението на МПС и от застрояване", започна поредната подписка за опазване на природния парк.
Организаторите на подписката издигнаха плакати с надпис: "ТИМ с пълномощно от държавата подкопават Морската градина! Държавата за ТИМ ли работи или за варненци?"; "Подкупи променили ОУП на Варна! "Изчезнаха" 108 декара от Морската градина. Кой подведе Бойко Борисов?".
Беше издигнат и плакат с образа на кмета на Варна Кирил Йорданов, който гледа през решетки. На плаката пише: "Градим Варна". 
10.06.2012 - България е на Олимпиада след като би отбора на Египет с 3:1, волейболният мач се проведе отново на "Арена Армеец".
Във Варна се проведе протест срещу безсмислената секта "Свидетели на Йехова". Протестът е легитимен, с необходимите уведомление и разрешение и организиран от младежката организация Будители. По-голяма информация ще видите на сайта им: Будители.инфо
След протестът много интернет медии отразиха как е протекло събитието.
11.06.2012 - Полицията издирва Анна Евгениева Грозева. Тя е на 18 години, родом е от Велико Търново, където и живее. В неизвестност е от 8 юни.
Толкова ли са различни проблемите от двете страни на Атлантика, че партньорите загърбват трансатлантическите отношения? Европа ври и кипи, а в Америка тема номер едно са... хомосексуалните бракове, коментира Дойче веле.
Бутат незаконното имение на Кирил Рашков, съобщи кметът на село Катуница Красимир Юруков, цитиран от Радио „Фокус”-Пловдив . Така наречената Хасиенда се намира извън селото и е построена в общинска гора.
12.06.2012 - Двойно намалява склонността на българите да гласуват за нови политически формации, показва проучване на НЦИОМ. Оказва се, че през май готовите да дадат вота си за новоизлюпени партии са два пъти по-малко, отколкото през април (15% към 31%). Този спад стига до най-ниския регистриран от НЦИОМ дял на готовност за подкрепа на нова партия. Изводът е, че поне засега, интересът към новите играчи или намалява, или в някаква степен вече е задоволен, става ясно от изследването.
13.06.2012 - Жълт код за жега в 19 области.
Природозащитници поискаха президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на приетите промени в Закона за горите. Коалиция "За да остане природа в България" съобщи, че ще сезира Европейската комисия за нерегламентирана държавна помощ и скандалните поправки.
„Приетите днес поправки в Закона за горите ще доведат до непрозрачно разграбване на един от последните обществени ресурси“, твърдят в декларация екоактивистите. Те организираха серия от протести срещу промените, които дават право на строеж на спортни съоръжения върху държавни терени в планините без трасето да се вади от горския фонд.
Около час Орлов мост в столицата беше блокиран от протестиращи, които се организираха в сряда следобед в социалните мрежи. Повече от 1000 човека се отзоваха на призива и се събраха на езерото Ариана след 19 ч.
14.06.2012 - Бившият треньор на националния отбор по волейбол на България Радостин Стойчев нападна остро родната федерация и в частност председателя й Данчо Лазаров и члена на УС Любо Ганев.
С 92 гласа "за", 12 - "против" и 6 - "въздържали се" в пленарна зала депутатите приеха решение, предложено от Временната комисия за проучване, анализ и обсъждане на добри практики и законодателни решения във връзка с регулирането на дейности по проучване и добив на подземни богатства при опазване на околната среда или касаещи т. нар. мораториум за шистовия газ.
Църквата се обяви срещу предстоящия гей-парад в София с призив: ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА!!! Повече информация за гей-парадите може да прочетете тук.
Хиляди природозащитници се събраха на Орлов мост и го блокираха за повече от час и половина в знак на протест срещу приетите промени в Закона за горите. Протестиращите, предимно младежи, но и възрастни и майки с деца, скандираха „Оставка", „Мафия”, „Витоша”, „Долу Цеко от Алеко” и други. В края акция те се заканиха: „Всеки ден ще е така” и поискаха вето върху спорния закон от президента Плевнелиев.
15.06.2012 - В столичните квартали Изгрев и Изток върви организирано отравяне на бездомните кучета. До шокиращата акция се стигнало след няколко нападения над деца, едно убито и едно ранено домашно куче, предаде еничерската телевизия bTV. До това ли стигнахме? Не можем ли да намерим по-добър начин за справяне с "проблемите" с бездомните кучета. Докато има хора, които малтретират кучета, бият ги, дразнят ги, насъскват ги и т.н. ще има и озлобени и уплашени кучета, които да си защитават територията. И циганите убиват мъже, жени, деца, но тях не ги тровят, нали???
И на този ден протестиращите екоактивисти бяха на улицата. Отначало те тръгнаха от Орлов мост към президентството под полицейски кордон, след като се събраха на сборния пункт до езерото Ариана. Полицията бе заградила кръстовището с метални ограждения, предаде репортер на Факти.бг.
Организаторите призоваха протестиращите да се преместят пред сградата на президента от когото искат да наложи вето на спортия закон.
Малко след 20  ч. протестиращите седнаха на кръстовището на „Цар Освободител“ и „Раковски“ и  блокираха трафика за десетина минути.
Скандира се Долу Цеко от Алеко”, „Искаме природа не искаме бетон”, „Оставка”, "Мафия" и др.
16.06.2012 - Ето какво трърдят в повечето медии: "Оператор от bTV бе пребит по време на снощния протест на екоактивисти. 'С нищо непровокиран младеж удари колегата Иван Филчев в гръб, счупи камерата и започна да рита оператора, докато той лежи на земята', съобщават от чифутската телевизия. Филчев е приет в болница с мозъчно сътресение, счупен нос и наранявания по ръцете."
Професор от Велико Търново бе арестуван в момент на получаване на подкуп, съобщиха от областната дирекция на полицията. Белезниците щракнали върху ръцете на 66-годишния учен, след като получил 500 лв от дипломант.
Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” и сектор „Противодействие на икономическите престъпления” задържаха вчера професора в сградата на Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Той преподавал в същия факултет.
Сумата от 500 лв. му била предоставена от студент, във връзка с предстояща защита на дипломна работа.

Шуменски криминалисти задържаха за броени часове заподозрян мъж за блудство с 5-годишно момче, съобщават от пресцентъра на местната полиция. Сигнал за престъплението подал бащата на момчето. Пред полицейските служители той разказал какво му споделило детето - че наетият в тях работник за извършване на строителни работи блудствал с него. КАК МОЖЕ ДА ИМА ПОДОБНИ ИЗРОДИ?...
Около 150 души се събраха днес на протест организиран във фейсбук. Протестиращите подкрепиха бившия национален треньор на България по волейбол Радостин Стойчев. В 12,00 часа пред Спортната палата в София се събраха привърженици на Радо Стойчев, които протестираха в негова подкрепа и против президента на федерацията по волейбол Данчо Лазаров.
Феновете скандираха имената на Матей Казийски и Радостин Стойчев, междувременно подканяйки Данчо Лазаров да подаде оставка. Събралите се днес пред Спортната палата бяха предимно младежи, които развяваха български трибагреници, издигнаха плакати и скандираха „Нова федерация!”, а протестът се охраняваше от доста полицаи.
Плевнелиев наложи вето върху Закона за горите!!!
17.06.2012 - Върховният административен съд реши да бъде съборена къщата на "цар" Киро на ул. „Ягода” №1 в Катуница. Решението не подлежи на обжалване. Официално имотът се води на дъщеря му Събра. Двуетажната къща е била изградена, независимо от липсата на одобрени инвестиционни проекти и разрешение за строеж, съобщава в-к „Монитор”.
Националният отбор на България по волейбол постигна трета победа в Световната лига. Играчите на временния треньор на България Найден Найденов загубиха гейм от Португалия, но надделяха с 3:1.
След серията столични протести на екоактивисти против промените в Закона за горите, хората в Благоевградско организираха контрапротест. За тях възможността да се изграждат съоръжения е жизненоважна, заради осигуряването на туристически начинания и възможности за бизнес. Ето защо национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите” организира протест в 12.30 часа на пътя Симитли – Благоевград. Повод за протеста са действията на зелената мафия в България. Участващите в контра-шествието наложиха блокада за 15-минути и предупредиха, че могат да продължат в протестите. Стотици жители на общините Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград, които са препречили пътя в района на Симитли при отбивката за Банско, предаде Фокус.
Полицай помете жена на кръстовището на столичния бул. „Христо Ботев” и ул. „Кирил и Методий”. Състоянието на пострадалата е изключително тежко, съобщиха от „Пирогов”.
Младата жена е била без документи за самоличност. В момента е в централната реанимация на болницата в травматичен шок, с тежка мозъчна контузия, много счупвания на крайниците и 3 счупени ребра.
От СДВР потвърдиха за еничерската телевизия bTV, че шофьорът на злополучната кола е техен колега. Той е бил с личния си автомобил и не е употребил алкохол. Прокуратурата изяснява обстоятелствата по случая. Хм... Изводите оставям на вас ;)
18.06.2012 - Младите лъвове "изядоха" и Германия!!!
Младите волейболисти от националния отбор на България завършиха със нова победа във втория турнир в Група "D" на Световната лига. Играчите на временния треньор Найден Найденов триумфираха много трудно и драматично Германия с 3:2 в последния си мач в Аржентина, игран тази нощ пред около 1000 зрители в зала "Полидепортиво Мунисипал де Алмиранте Браун" в аржентинската столица Буенос Айрес.
Тази година двойките на изпита по български език и литература са 3336. Резултатите от матурите по български език и литература (БЕЛ) и математика показват по-ниски резултати в сравнение с миналата година. Това съобщиха вчера от Министерството на образованието, младежта и науката, по време на представянето на резултатите от държавните зрелостни изпити за учениците от 12 клас, които се състояха в края на учебната 2011-2012 г.
Е тук за какво си говорим? На къде отива младото поколение? Деградирало, неграмотно и после ми обяснявайте, че чалгата няма вина за това. Вместо да се образоват, да четат книги, да обогатяват културата си и интелектуалното ниво по-голяма част от българските младежи друсат кючеци в дискотеките и мнозинството от тях се събират с цигани... Пълна скръб!
Ето и още информация за нещо, което изригна в интернет пространството: БТВ - "Нищо общо" с реалността
Това беше един бърз анализ на случващото се през последния месец в България.
Вие си помислете за какво иде реч...

Няма коментари:

Публикуване на коментар