събота, 12 май 2012 г.

Неонацисти печелят 19 места в гръцкия парламент



Ето, че е възможно… Неонацистката гръцка партия „Златна Зора” на тазгодишните парламентарни избори събра между 6 и 8% от вота за правителство в Гърция. Партията влиза за първи път в парламента от 40 години насам и ще спечели 19 места от общо 300, тъй като са си осигурили трипроцентната граница за тази цел, и то благодарение на опасяващия се растеж на емиграцията и престъпността.
55 годишният лидер на крайно-дясната партия Никос Михалолякос коментира на пресконференция в Атина: "Настъпи моментът за страх за тези, които предаваха родината си… Идваме!!!" Привърженици на партията изстреляха стотици фойерверки в продължение на няколко минути.
На първо място обаче гръцкият народ е гласувал за „Нова демокрация” с лидер Андонис Самарас. За сега остава първа политическа сила с 17-19% гласове, но на предходните избори през 2009, гласовете са били 33%.
На второ място се нарежда крайно-лявата партия СИРИЗА с 15-18%.
След нея са комунистите ПАСОК, подкрепящи мерките на ЕС и МВФ, с 14-17%.
Общо 9 850 000 гърци имаха право на глас на предсрочните парламентарни избори, които се проведоха на 06.05.2012г.
А ето какво разказва очевидец, пожелал да остане анонимен по повод нахлуването на петдесетина неонацисти в Петруполис: "Те пристигнаха с кола, блокираха пътя, влязоха в избирателната секция и там обиждаха и заплашваха представителите на левицата и избирателите, след това си тръгнаха". Дали е преувеличено или не, факт е, че 6-8% от гръцкото население е гласувало доверието си към крайно-дясната партия „Златна зора”. На хората им писна от кризи, емигранти, престъпност и пр. Ето, че в реално време е възможно това да се случи. За сега само 19 човека с национал-социалистически възгледи ще влязат в гръцкия парламент, на следващите избори ще са повече. Това зависи и за всяка една държава по света. Във Франция, например, крайно-дясната Марин льо Пен, кандидат на Националния фронт, печели цели 18% от вота на френското население на президентските избори, които се проведоха на 22.04.2012г. Това за сега е най-големият успех на Националния фронт във Франция, но за съжаление остава на трето място и не достига до балотаж.
Така че най-малкото, което трябва да направим е да се откажем. Борбата продължава с пълни сили и някой ден това ще се случи и в БЪЛГАРИЯ! Ние не губим надежди. Надяваме се в най-скоро време да спрат да ни управляват комунисти, мафиоти, социал-демократи, турци и т.н.
НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ!
ЗА НАЦИОНАЛНО-МОГЪЩА И СОЦИАЛНО-СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар